Πως να αυξήσεις την αξία του σπιτιού σου; [Έξυπνο σπίτι]

Όπως κάνετε μια αλλαγή στο κινητό σας και το αναβαθμίζετε το ίδιο εύκολο είναι να αναβαθμίσετε και το σπίτι σας. Είναι πολύ πιο εύκολο από το να κάνετε ριζικές ανακαινίσεις και σαφώς θα αυξήσει την αξία του στην περίπτωση που θέλετε να το πουλήσετε.

Ακόμα και αν το ROI είναι αρκετά καλό ένα «Έξυπνο Σπίτι» θα τραβήξει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον αγοραστών και ο λόγος είναι πως αρκετοί αγοραστές μόλις πραγματοποιήσουν την αγορά κάνουν τις αναβαθμίσεις αυτές από μόνοι τους.

Το 2018 η έκθεση της Τ3 SIXTY αναφέρει πως 40% των μεσιτών πιστεύουν πως ένα έξυπνο σπίτι πωλείται γρηγορότερα. Παρόλο που η άνεση, η ασφάλεια και το στυλ του σπιτιού είναι τα χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν περισσότερο τους αγοραστές το Έξυπνο σπίτι αρχίζει και κερδίζει θέσεις στην λίστα με τα τικ, πόσο μάλλον όταν οι έξυπνες συσκευές κάνουν ένα σπίτι περισσότερο ενεργειακά αποδοτικό ( αυτόματοι θερμοστάτες κλπ.).

Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο για να καταλάβετε τι εννοούμε έξυπνο σπίτι.

Έξυπνες συσκευές

Στο παιχνίδι του ROI ( αν δεν ξέρεις τι είναι κάνε κλικ εδώ ), οι έξυπνες συσκευές κερδίζουν τις απλές συσκευές σε όλα τα πεδία, από το μαγείρεμα, την ηλεκτρική σκούπα, την καφετιέρα που σου φτιάχνει καφέ στις 7 ακριβώς πριν πας στη δουλειά, κάνουν την ζωή μας εύκολη, το ψυγείο στέλνει μήνυμα στο κινητό σου όταν το ψωμί του τοστ τελειώσει και η Alexa μπορεί να προθερμάνει τον φούρνο ενώ εσύ ανακατεύεις την ζύμη του κέικ.

Έξυπνες κάμερες ασφαλείας

Ένα «Έξυπνο Σπίτι» θα πρέπει σίγουρα να έχει ένα έξυπνο σύστημα ασφαλείας – τα συστήματα ασφαλείας αυτού του τύπου είναι ένας κλάδος που αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα. Πρέπει να λάβετε υπόψιν πως ένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της τεχνολογίας που δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς είναι πως έχετε τον έλεγχο του σπιτιού σας χωρίς να είστε εκεί.

Όταν αποφασίσετε να πουλήσετε το σπίτι σας οι περισσότεροι αγοραστές θα κοιτάξουν αν υπάρχει ασφάλεια για αυτούς και την οικογένεια τους. Όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε ποιο σύστημα θα εγκαταστήσετε στο σπίτι σας θα πρέπει να γνωρίζετε πως κάποια συστήματα είναι πιο εξελιγμένα από άλλα, κάποια έχουν την δυνατότητα να σας ειδοποιήσουν με μήνυμα στο κινητό σας αν εντοπίσουν ασυνήθιστη συμπεριφορά, μερικά έχουν συναγερμούς και άλλα έχουν την δυνατότητα Two way Audio – Video. Bρείτε αυτό που καλύπτει όλες τις ανάγκες σας. H Tend Secure Lynx Indoor Camera είναι μια καλή αρχή.

Έξυπνος φωτισμός

Επιλέξτε μια έξυπνη λάμπα η οποία τοποθετείται με απίστευτη ευκολία και κάντε το σπίτι σας αποδοτικότερο ενεργειακά, δώστε ένα smart look στον χώρο σας δημιουργώντας ατμόσφαιρα ελέγχοντας τον φωτισμό από το κινητό σας, ιδανικό για περιστάσεις τις οποίες δεν θέλετε να σηκωθείτε από τον καναπέ 😉 . Μερικές από τις καλύτερες επιλογές αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι οι διακόπτες οι οποίοι ελέγχουν την ένταση του φωτός ( dimmer ), οι λάμπες LED με πολλά διαθέσιμα χρώματα και οι touch διακόπτες.

Έξυπνες κλειδαριές

Από τις έξυπνες συσκευές τις οποίες είναι διαθέσιμες στην αγορά οι έξυπνες κλειδαριές είναι ο αρχηγός – η νούμερο ένα επιλογή όταν ξεκινήσετε το Upgrade του σπιτιού σας. Συχνά ξεχνάμε τα κλειδιά μας, συχνά αναρωτιόμαστε αν κλειδώσαμε το βράδυ την πόρτα πριν πάμε για ύπνο, πλέον είναι τόσο εύκολο να λύσεις αυτά τα προβλήματα και να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.

Όταν τοποθετήσετε την έξυπνη κλειδαριά θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να δείτε αν άνοιξε κάποιος την πόρτα, ποιος από τα μέλη της οικογένειάς σας είναι μέσα στο σπίτι, θα μπορείτε επίσης να ανοίξετε απομακρυσμένα την πόρτα σε κάποιον που ξέχασε τα κλειδιά του και άλλα πολλά.

Έξυπνος Θερμοστάτης

Τοποθετήστε έναν έξυπνο θερμοστάτη, συνδέστε τον με το wifi του σπιτιού σας και voilà, η θερμοκρασία του σπιτιού σας είναι πλέον στα δάχτυλα σας. Γυρνάτε σπίτι από τη δουλειά και θέλετε να βρείτε ζεστό το σπίτι σας; Φύγατε από το σπίτι και θέλετε να κλείσετε την θέρμανση; Θέλετε το σπίτι σας να έχει μόνιμα την ίδια θερμοκρασία; Μια καλή επιλογή είναι οι θερμοστάτες της Nest .

Συνοψίζουμε

Ένα έξυπνο σπίτι χωρίς καμία αμφισβήτηση μπορεί να δώσει προβάδισμα στην πώληση του σπιτιού σας, θα το κάνει σίγουρα πιο ελκυστικό για τους αγοραστές και ίσως θα προσθέσει και αξία. Οι αγοραστές ειδικότερα μικρότερης ηλικίας λατρεύουν τα έξυπνα σπίτια – τα παραπάνω upgrades θα σας διαχωρίσουν από τον ανταγωνισμό με μικρό κόστος. Οπότε αν σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι σας – GO SMART.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *