Ψάχνεις να αγοράσεις σπίτι; Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να προσέξεις. [Συμβουλές]

Μήπως να κοιμηθώ με την σκέψη πριν προχωρήσω στην αγορά του σπιτιού ;

Είναι λογικό να σας περνάνε δεύτερες σκέψεις πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός σπιτιού, είναι λογικό να φοβάστε ότι μπορεί να πάρετε την λάθος απόφαση. Πολλοί αγοραστές πριν προβούν στην πρώτη τους αγορά αναρωτιούνται πως θα ξέρουν ότι βρήκαν το κατάλληλο σπίτι γι’αυτούς.

Τρία πράγματα που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά:

  1. Ποτέ ένας ευσυνείδητος μεσίτης δεν θα προσπαθήσει να σας πείσει – πιέσει να προχωρήσετε σε αγορά.
  2. Θα καταλάβετε αν είναι το κατάλληλο σπίτι για εσάς με την πρώτη ματιά – θα το νιώσετε.
  3. Αν θελήσετε να κοιμηθείτε με την σκέψη, μη το κάνετε.

Αυτή τη στιγμή σίγουρα θα αναρωτιέστε πως θα πάρω μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να το σκεφτώ ούτε ένα βράδυ; Σιγά τι θα γίνει αν καθυστερήσω κάποιες μέρες να πάρω την απόφαση μου. Κι’όμως, ποτέ μην αγνοείται το ένστικτο σας, εμπιστευτείτε τον εαυτό σας, το ένστικτο σας δεν θα σας οδηγήσει ποτέ σε λάθος μονοπάτια. Την στιγμή που εσείς θα κοιμάστε και θα μετράτε προβατάκια, μπορεί να μην το γνωρίζεται αλλά κάποιος άλλος επίδοξος αγοραστής μπορεί να παίρνει την απόφαση να αγοράσει το σπίτι που σας ενδιαφέρει.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να ακούσετε είναι » Ένας άλλος αγοραστής έκανε προσφορά για το σπίτι και λυπάμαι ο ιδιοκτήτης το έδωσε «.

8 Τρόποι για να καταλάβεις ότι βρήκες το ιδανικό σπίτι για εσένα.

1. Πήγαινε να το δεις

Μέσα στα πρώτα 3 δευτερόλεπτα που θα βρεθείς μέσα στο σπίτι θα νιώσεις την ζεστασιά που προσφέρει ένα σπίτι που το νιώθεις δικό σου, θα είναι σαν να σου μιλάει, θα νιώσεις ότι θέλεις να δεις τους άλλους χώρους αμέσως..Αν νιώθεις σαν στο σπίτι σου τότε αυτό είναι το σπίτι σου.

2. Αν μπεις μέσα στο μπάνιο

Μερικές φορές οι αγοραστές νιώθουν τόσο άβολα όταν βλέπουν το μπάνιο που δεν μπαίνουν καν μέσα, ανοίγουν την πόρτα, κοιτάνε μέσα και πάνε παρακάτω. Αν δεν νιώσεις ότι θέλεις να μπεις μέσα στο μπάνιο, ότι θέλεις να ανοίξεις την πόρτα της ντουζιέρας ή να χτυπήσεις με το δάχτυλο σου το μάρμαρο τότε το σπίτι αυτό δεν είναι για σένα.

3. Αν παραβλέπεις τις ατέλειες.

Μπορεί ο μεσίτης όταν σου δείχνει το σπίτι κάποιες φορές να σου επισημαίνει τις ατέλειες τις οποίες έχει «Ο νεροχύτης έχει λεκέδες». Αν δεν νιώσεις ότι θέλεις να του δώσεις σφαλιάρα εκείνη την στιγμή που εσύ έχεις μπροστά σου το τέλειο σπίτι για και αυτός όλο βρίσκει προβλήματα τότε δεν έχεις ερωτευτεί αρκετά. Όταν ο έρωτας είναι εκεί δεν σε νοιάζει τίποτα, όλα φτιάχνονται.

4. Ξεκινάς να οραματίζεσαι που θα μπουν τα έπιπλα και τι χρώμα θα βάψεις τους τοίχους.

Μήπως αυτόν τον τοίχο να τον κάνω Μαρόν, μήπως το δωμάτιο των παιδιών να το βάψω Ιβουάρ ανοιχτό; Ξέρεις μέχρι και τις ονομασίες των χρωμάτων. Γνωρίζεις μέχρι και το μέγεθος του καναπέ που θα πάρεις γιατί αυτός που είδες στον κατάλογο του ΙΚΕΑ ήταν σε ένα σαλόνι ακριβώς ίδιο με αυτό που έχεις μπροστά σου.

5. Το σπίτι καλύπτει τις βασικές σου ανάγκες.

Μπορεί να μην κάνει τικ όλα τα κουτάκια αλλά καλύπτει τις βασικές σου ανάγκες. Έχει όσα δωμάτια χρειάζεσαι, τα τετραγωνικά είναι αρκετά και το ότι δεν έχει γκαράζ τελικά μπορεί να μην είναι και τόσο σημαντικό. Το να είσαι ευέλικτος/η στα χαρακτηριστικά τα οποία θα χαλάσουν την συμφωνία είναι ένα καλό προσόν το οποίο μπορείς να καλλιεργήσεις.

6. Θα σταματήσεις να κοιτάς άλλα σπίτια.

Όλες οι αγγελίες που κοιτούσες τώρα μοιάζουν λίγες μπροστά σε αυτό που σου πήρε την καρδιά, τα σπίτια που έχεις στη λίστα ξαφνικά ενώ τα βαθμολογούσες με 8/10 και 9/10 τώρα τα βαθμολογείς με 4/10 και 5/10. Θα νιώσεις σαν προδότης/τρια αν κλείσεις ραντεβού για να δεις άλλο σπίτι. Αυτό είναι το κατάλληλο σπίτι, άκουσε με.

7. Θα καυχιέσαι σε όλους σου τους φίλους.

Δεν θα μου φανεί περίεργο αν πριν καν κλείσεις το σπίτι αρχίσεις να ανεβάζεις φωτογραφίες στο Instagram με hashtag #τονεομουσπιτι, θα νιώσεις ενθουσιασμό, ο ενθουσιασμός θα μεγαλώνει από μόνος του, ξαφνικά τραβάς και άλλες φωτογραφίες, το κινητό σου έχει πάρει φωτιά και πριν το καταλάβεις έχεις βγάλει εκατοντάδες φωτογραφίες.

8. Κάθε σκέψη στο μυαλό σου είναι θετική

Εκτός από εκείνη την σκέψη που λέει ότι πρέπει πρώτα πριν τον κλείσεις να κοιμηθείς με την ιδέα, κάθε άλλη σκέψη είναι θετική και ότι αυτό το σπίτι είναι το καλύτερο που θα μπορούσες να βρεις, είναι το δικό σου σπίτι. Δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο παρά την αγορά του. Βραδινό; Ποιος χρειάζεται φαγητό; Το σπίτι χρειάζεσαι. Αναρωτιέσαι αν έχεις πάθει κάποια ψύχωση και πρέπει να δεις γιατρό…

Αυτό είναι το σπίτι σου.
Αγόρασε το.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *